08 Tra 2014

Slana tortaSastojci

Biskviti: 3×2 jaja, 1 čaša jogurta, 1 dl ulja, 1 čaša brašna, ½ praška za pecivo; malo soli; 200 g kuhanog špinata; 3 žlice ajvara

Fil: 900 ml kiselog vrhnja; 3 žlice majoneze; 1 žlica senfa; 250 g krem sira; 250 g šunke; 300 g edamera; 3 kuhana jaja; 3 kisela krastavca; sol

08 Tra 2014

Puslica s voćemSastojci

Beze kora: 6 bjelanjaka; 300 g šećera u prahu; 1 žličica alkoholnog octa;

Krema: 6 žumanjaka; 100 g šećera; 1 vanilin puding; 2 žlice gustina; 800 ml mlijeka; 200g margarina za kreme; 500 g bobičastog voća; 1 bourbon vanilija; slatko vrhnje za ukrašavanje

08 Tra 2014

Lisnata pogačaSastojci: 500 g brašna; 20 g kvasca; 2 dl mlijeka (ako treba malo više); 1 žličica soli; 1 žličica šecera; 5 žlica ulja; 150 g margarina; 1 kom žumance; susam

Krumpir na bijelo sa pohanim mesom i jajimaPotrebno: 500 g sitnih oguljenih krumpira; 1 glavica luka; 200 ml mlijeka; 4 žlice vrhnja; 2 žlice majoneze; peršin; 4 jaja; krušne mrvice; 3 jaja; 100 g brašna; 1 žlica vegete; ulje; sol; mljeveni crni papar; oko 500 g pilećih prsa

08 Tra 2014

Jaffa tortaSastojci

Biskvit: 6 cjelih jaja; 160 ml jogurta; 1 i pol vanilin šecer; 160 g šecera; 160 g oštrog brašna; 1 i pol praška za pecivo; 60 g kakaa; 60 g maslaca; nekoliko žlica narandžinog soka

Tamna krema: 250 ml slatkog vrhnja; 200 g tamne čokolade; narandžin sok

06 Tra 2014

Berry pitaSastojci

Tijesto: 300 grama brašna; 2 žličice praška za pecivo; 200 grama maslaca; 70 grama šećera; 1 vrećica vanilije ili žlicica ekstrakta od vanilije; 2 žlice kiselog vrhnja; 5 žumanjaka

Nadjev: 5 bjelanjaka; 150 grama šecera; 2 vrećice vanilije pudinga bez šećera, 2x40 grama; 6 žlica ulja; 1 vrećica vanilije ili žlica ekstrakta; 500 grama borovnica; šećera u prahu za posip

Biblija     Bosna Srebrena     Franjevačka teologija     Novicijat Bosne Srebrene     Vrhbosanska nadbiskupija     Bitno

Kontakt

Vrhbosanska nadbiskupija
Rkt. župni ured "Sv. Josip"
76296 Gornja Dubica
Bosna i Hercegovina

tel/fax: +38731/765-117
e-mail: zupagornjadubica@gmail.com 

 

Primajte obavijesti

Upišite e-mail kako biste primali zadnje vijesti objavljenje na ovoj stranici.