05 Tra 2014

Kava kradljivicaIstraživanja o kavi govore kako, ako pretjerano konzumiramo kavu, ona nam zna ukrasti kalcij iz organizma, osim ako se pije s mlijekom, tada 2-3 šalice kave dnevno ne predstavljaju opasnost. No, podatak nije zabrinjavajući, ali je koristan za spomenuti ga u našoj komunikaciji i znati da ipak ako se pretjerano unosi u organizam, kava krade naš kalcij iz organizma. Pa kad smo kod toga, čujmo i ovo.

Jedan prosjak sreo je bankara koji je izlazio iz svoje kancelarije i zamolio ga; „ Gospodine, možete li mi dati dvije kune za šalicu kave? Što drugo, bankar kroz cinizam, sažali se  nad čovjekom koji je djelovao siromašno, iscrpljeno a nadasve i izgubljeno, te mu reče; Evo ti 2o kuna pa kupi 10 kava. Sutradan isti bankar se pojavi na stepenicama koje su vodile iz banke. Pred njim se pojavi isti onaj bijednik i jadnik od jučer. Što mislite što je učinio? Udario je bankara pesnicom u trbuh. A zašto?U životu postoje pet stvari koje se ne mogu vratiti, a to su: Kamen kojeg si bacio na drugoga.  Riječ koju si izgovorio. Prilika koju si učinio ili propustio. Vrijeme koje je prošlo. Ljubav za koju se nisi borio. Stoga, najbolje i najljepše stvari u životu ne mogu se vidjeti ili opipati, one se samo srcem mogu iskusiti. A gdje je tvoje srce? Gdje je tvoja ljubav? Znaš li tko te je stvorio i komu pripadaš? Od koga imaš pravo tražiti sve? I tko ti može sve dati i darovati? Razmisli, tko je taj bankar koji ti daje bez pogovora? Koji, kada daje, daje bez cinizma i nije potrebno šamarati ga! A kako se mi ponašamo u sličnim situacijama i u obostranim ulogama? Budimo pošteni u odgovoru!

Više u ovoj kategoriji: « Kava i mozak Krvni tlak »

Biblija     Bosna Srebrena     Franjevačka teologija     Novicijat Bosne Srebrene     Vrhbosanska nadbiskupija     Bitno

Kontakt

Vrhbosanska nadbiskupija
Rkt. župni ured "Sv. Josip"
76296 Gornja Dubica
Bosna i Hercegovina

tel/fax: +38731/765-117
e-mail: zupagornjadubica@gmail.com 

 

Primajte obavijesti

Upišite e-mail kako biste primali zadnje vijesti objavljenje na ovoj stranici.