07 Pro 2013

Vjerski životNedjeljom se služe sv. mise u župnoj crkvi u 8 i u 11 sati, a u tri filijale u 9, 9.30 i u 10 sati. Jedanput mjesečno se drži pobožnost klanjanja Isusu u presvetom Oltarskom sakramentu. Radnim danom misa se slavi ujutro u 7.30 sati. U svibnju i listopadu slavimo sv. misu s marijanskim pobožnostima uvečer u 17 sati.

Naša župa od starine slavi sv. Josipa (19. ožujka) kao svog prvog zaštitnika ili patrona. Od sredine 20. st. časti se i Gospa Žalosna (15. rujna) kao drugi patron.

U našoj vjerničkoj zajednici djeluju članovi dvaju župnih vijeća – pastoraInog i ekonomskog. Treći svjetovni franjevački red i Franjevačka mladež (Frama) upoznaju franjevačku duhovnost i uče se franjevačkom načinu života. S ministrantima se sustavno radi, organizirana su dva pjevačka zbora za odrasle i djecu. Župna kateheza – posebno ona za prvopričesnike i krizmanike – redovito se po planu drži.

Vjerski životNa području župe djeca pohađaju osnovnu školu od prvog do petog razreda. Na nastavi koja se održava u tri područne škole franjevci sudjeluju kao vjeroučitelji.

Od 2006. godine mjesečno izlazi župni listić. Župa objavljuje od 2009. triput godišnje časopis koji se zove Glasnik sv. Josipa.

Biblija     Bosna Srebrena     Franjevačka teologija     Novicijat Bosne Srebrene     Vrhbosanska nadbiskupija     Bitno

Kontakt

Vrhbosanska nadbiskupija
Rkt. župni ured "Sv. Josip"
76296 Gornja Dubica
Bosna i Hercegovina

tel/fax: +38731/765-117
e-mail: zupagornjadubica@gmail.com 

 

Primajte obavijesti

Upišite e-mail kako biste primali zadnje vijesti objavljenje na ovoj stranici.