07 Pro 2013

MinistrantiBiti ministrant znači nadasve obavljati časnu i radosnu službu. Da bi sjemenke posijane u vaša srca mogle donijeti plodove kao što su radost, zajedništvo, prijateljstvo, rast idt., potrebo je da se sprijateljite s Isusom.

07 Pro 2013

U župi Gornja Dubica djeluje pet župnih zborova – Gornja Dubica, Vojskova, Osječak, Zorice i Mali dječji zbor. Probe su u župi i na svim filijalama. Na mladu nedjelju svi župni zborovi pjevaju u župnoj crkvi.

07 Pro 2013

FSRFranjevački svjetovni red u Gornjoj Dubici zaživio je dolaskom svećenika fra Velimira i fra Bone. Do sada su imali dva prima i dva obećanja na Žeravcu. Red broji dvadeset članova. Svake nedjelje u 18 sati sastaju se u župnoj dvorani gdje mole i razgovaraju o različitim temama.

Počeci Frame u Gornjoj Dubici vuku svoje korijene iz 1999. godine. Istina ne Frame koja je imala svoja primanja i obećanja, nego više molitvena druženja, razmatranja Božje Riječi, koja je pokrenuo tadašnji župnik fra Ivica Vidak. Framu su činili župljani, mladi župe Gornja Dubica koji su na tjednim sastancima  razgovarali o raznim temama. Na tim sastancima znalo se je i zapjevati pa čak i pripremiti predavanje s kojim se je otišlo na radio Odžak. Pričajući sada s tim „mladima“ koji su već i oženjeni i udani, iščitava se radost i ponos jer u tim trenucima čovjek je, kroz takva druženja i razmišljanja pronalazio sebe, budio se i prepoznavao da treba više od ovoga sada. Takav način rada nastavio se je i dolaskom drugih svećenika koji su nastavili sa takvim radom. Dolaskom fra Ivana Opačka za župnog vikara počelo je i zborsko pjevanje.

07 Pro 2013

Vjerski životNedjeljom se služe sv. mise u župnoj crkvi u 8 i u 11 sati, a u tri filijale u 9, 9.30 i u 10 sati. Jedanput mjesečno se drži pobožnost klanjanja Isusu u presvetom Oltarskom sakramentu. Radnim danom misa se slavi ujutro u 7.30 sati. U svibnju i listopadu slavimo sv. misu s marijanskim pobožnostima uvečer u 17 sati.

07 Pro 2013

Fra Velimir BavrkaŽupnik

Fra Velimir Bavrka sin Ante i Veronike r. Marjanović iz Bučića. Rođen 8. listopada 1976. u Novom Travniku. Franjevački habit obukao 1996. u Kraljevoj Sutjesci. Vječne zavjete položio 2000., a za svećenika zaređen 2002. Do sada je službovao u Kiseljaku (2002-2006.), župni vikar, Livnu (2006-2009.), župni vikar i sada je župnik u Gornjoj Dubici od 2009.

Biblija     Bosna Srebrena     Franjevačka teologija     Novicijat Bosne Srebrene     Vrhbosanska nadbiskupija     Bitno

Kontakt

Vrhbosanska nadbiskupija
Rkt. župni ured "Sv. Josip"
76296 Gornja Dubica
Bosna i Hercegovina

tel/fax: +38731/765-117
e-mail: zupagornjadubica@gmail.com 

 

Primajte obavijesti

Upišite e-mail kako biste primali zadnje vijesti objavljenje na ovoj stranici.