ZoriceHvaljen Isus i Marija! Još u Starom zavjetu hram je bio nešto gdje prebiva slava Božja i sam Bog. Veliki izraelski kralj Salomon je uskliknuo kada je gledao završeni hram: „Hoće li Bog uistinu boraviti među ljudima na zemlji? Pa ni nebesa nad nebesima ne mogu ga obuhvatiti, a kamo li dom što ga sagradih!“
Vjerujem da je ovaj hram izgrađen da u njemu prebiva Gospodin dijeleći svoje darove, da izvodi svoje vjernike na pravi put uz pomoć Duha Svetoga i da ćemo svi nastojati živjeti životom Bogu ugodnim.

VojskovaBraćo i sestre! Sve vas pozdravljam našim kršćanskim pozdravom: Hvaljen Isus i Marija! Naš je život neprimjetno disanje u Kristovu Tijelu. Crkvenu zajednicu čini živom isti onaj tko je Crkvu stvorio, ali uz suradnju ljudi. Crkva bi morala biti svjedok Kristova Uskrsnuća. Danas živi moraju uskršnjavati onom snagom koju je Krist dao Crkvi: uskrsnuti iz grobova ropstva, neznanja, nepravde i mržnje. Loš je znak ako se danas u Crkvi grobovi ne otvaraju i ljudi iz njih ne uskršnjavaju. Što se tiče budućnosti Crkve, treba vjerovati u snagu onih koji nemaju ni snage ni vlasti. Moć Crkve je u nemoći. Sav je uspjeh Crkve postignut ludošću Križa, a ne mudrošću filozofije ili okretnošću diplomacije. Stoga je prava moć u Crkvi nemoć.

OsječakOsječak je mjesto udaljeno 7 km od župne crkve i kao takvo nužno zahtijeva filijalnu crkvu i pastoralnu skrb. Zasad misu slavimo u jednom trošnom domu mjesne zajednice, gdje održavamo i ostale pastoralne aktivnosti kao što su: Frama, župno pjevanje, ministrantski sastanci. Mjesto broji 200 ljudi, nažalost slabog imućnog stanja, i kao takvo nije sposobno sagraditi filijalnu crkvicu.

Biblija     Bosna Srebrena     Franjevačka teologija     Novicijat Bosne Srebrene     Vrhbosanska nadbiskupija     Bitno

Kontakt

Vrhbosanska nadbiskupija
Rkt. župni ured "Sv. Josip"
76296 Gornja Dubica
Bosna i Hercegovina

tel/fax: +38731/765-117
e-mail: zupagornjadubica@gmail.com 

 

Primajte obavijesti

Upišite e-mail kako biste primali zadnje vijesti objavljenje na ovoj stranici.