FRA KREŠIMIR KARLOVIĆ iz Vojskove. Krsno mu je ime Blaž. Rodio se 14. svibnja 1915. godine u Vojskovi, od oca Šime i majke Kate rođ. Barišić. Zaređen je za svećenika 29. lipnja 1942. godine. Fra Krešimir (zvani Krešo) trenutno je umirovljen i nalazi se u franjevačkom samostanu Svetog Ilije u Podsusedu (Zagreb). Drugi je svećenik po starini u franjevačkoj provinciji Bosni Srebrenoj.

 

Č.S. MAKSENCIJA MARIĆ, krsno ime Marija. Rođena je 23. rujna 1934. godine u selu Gornja Dubica, od oca Marka i majke Mare r. Radić. Krštena je istoga dana. Vječne zavjete je položila u zajednici sestara Školske sestre franjevke Krista Kralja bosansko-hrvatske provincije. Sada je na službi u Rimu, u Italiji.

Ivan ErcegIvan Erceg sin Pere i Kate r. Dujak iz Vojskove.

 

 

 

 

Josip Jazvić, sin Mladena i Anđe r. Mikulić.

Pero Zečević sin Marka i Dragice r. Jovušić iz Gornje Dubice.

 

FRA ANTO STANIĆ iz Gornje Dubice. Krsno mu je ime Marko. Rođen je 4. prosinca 1873. godine. Preziva se Stanić, ali u rodnom mjestu zovu ih i Stažići. Habit je obukao u Fojnici, 12. kolovza 1891. godine. Svečane zavjete položio je u Mađarskoj, 3. studenoga 1895. godine. Kao student u Pečuhu (teologija) bio je aktivan član zbora redovničke mladeži, te je 25. siječnja 1897. godine izabran za predsjednika. Zaređen je u Sarajevu, 29. lipnja 1898. Zaredio ga je vrhbosanski nadbiskup Josip Stadler.

Biblija     Bosna Srebrena     Franjevačka teologija     Novicijat Bosne Srebrene     Vrhbosanska nadbiskupija     Bitno

Kontakt

Vrhbosanska nadbiskupija
Rkt. župni ured "Sv. Josip"
76296 Gornja Dubica
Bosna i Hercegovina

tel/fax: +38731/765-117
e-mail: zupagornjadubica@gmail.com 

 

Primajte obavijesti

Upišite e-mail kako biste primali zadnje vijesti objavljenje na ovoj stranici.