Zašto čekam sa seksom do braka?Moj inbox je svakodnevno poplavljen pitanjima mladih žena koje kažu: “Moj dečko kaže da ću spavati s njim ako ga stvarno volim. Bojim se da će me ostaviti ako ne spavam s njim. Ako mu ne dam što želi, bojim se da će me varati. Moj dečko gleda pornografiju i ja zato osjećam kao da mu nisam dovoljna. Moji prijatelji mi kažu da ako ga stvarno volim, da ću onda spavati s njim. Samo se želim osjećati voljeno i željeno.” Ovo su samo neke stvari koje svakodnevno čitam. Nadam se da će te Bog Otac nadahnuti ovim postom da vidiš svoju neizmjernu vrijednost i dostojanstvo koje imaš kao Njegovo dijete, kao i svetost seksa namijenjenog za muža i ženu i da nećeš biti zadovoljna čovjekom koji te ne poštuje i štiti.

12 Tra 2014

Važno je za koga se udašMoj muž i ja smo se jednom prilikom našli u društvu jedne grupe mladih. Za vrijeme ručka, preko puta nas sjedila su dva dečka i djevojka. Jedan dečko je bio “štreber” s naočalama. Drugi je bio student s malo boljom frizurom i nije nosio naočale. Djevojka je očigledno bila s njim. Ali dok je “štreber” bio zauzet posluživanjem, čišćenjem tanjura i smeća, student se naljutio na djevojku zbog malenog incidenta i polio crveni sok po djevojčinoj kožnoj jakni i bijeloj majci. Ona je odabrala krivog i izgleda da joj ni proliveni sok nije promijenio mišljenje. Čeka ju puno žaljenja ako se ta veza nastavi, pogotovo ako vodi do braka.

Spolni čin je najveći izraz ljubaviU zajedništvu bračne ljubavi spolni je odnos istodobno i najljepši i najpodcijenjeniji odnos – podcijenjen zato što gotovo i ne postoji nikakvo razumijevanje ili poštivanje značenja i svrhe spolnosti, iako je naše društvo preplavljeno njome. Smatrati spolni čin samo užitkom, pa čak i najvećim, ili zadovoljstvom, znači podcjenjivati ga. Od svih načina iskazivanja ljubavi koji su dani mužu i ženi bračni čin najsavršeniji je način. Tražiti u tome samo osobno zadovoljstvo i za jednu i za drugu stranu znači uništavati taj najbogatiji simbol uzajamne ljubavi dostupan mužu i ženi.

Osam razloga za predbračnu čistoću1. Seks je najmoćnija stvaralačka snaga darovana čovjeku. Usporedimo ga s atomskom energijom. Kada se atomski potencijal koristi ispravno može proizvesti ogromnu korisnu energiju, međutim, zloupotrebljavanjem uništava život. Sa seksom je slično. Seks je Božji dar koji nam pruža najveće zadovoljstvo, pomaže nam stvoriti duboko zajedništvo s bračnim drugom i stvara novi naraštaj. Ali, ako se ovom energijom igraš izvan bračnih veza uništavaš sebe i sve one koji su ti bliski.

11 Tra 2014

Ljubav ili seks?Jesam li to samo ja, ili ste i vi nekad dok ste gledali neki film ili famozni Tree Hill, poželjeli onu romantičnu ljubav, ono prikazano savršenstvo gdje sve sjajno i bajno završava, gdje tuga na kraju ne postoji… Ispravite me ako griješim, al nikad se ne vidi što se dogodi s tim likovima kad se TV ugasi! Pa se pitam… Je li sve tako sjajno i bajno!?...

Ljubavni romaniAko je suditi po hrvatskim i svjetskim top ljestvicama čitanosti, u posljednje vrijeme zavladala je prava pomama za ljubavnim romanima, posebice onima s eksplicitnim opisima spolnog čina. Stoga smo se odlučili prevesti i objaviti iskreno i otvoreno svjedočanstvo Kristin Bird koja iz vlastita iskustva iznosi opasnosti koje čitanje takve literature nosi sa sobom.

Biblija     Bosna Srebrena     Franjevačka teologija     Novicijat Bosne Srebrene     Vrhbosanska nadbiskupija     Bitno

Kontakt

Vrhbosanska nadbiskupija
Rkt. župni ured "Sv. Josip"
76296 Gornja Dubica
Bosna i Hercegovina

tel/fax: +38731/765-117
e-mail: zupagornjadubica@gmail.com 

 

Primajte obavijesti

Upišite e-mail kako biste primali zadnje vijesti objavljenje na ovoj stranici.