Temeljne vrijednosti

Temeljne vrijednosti

Piše: Fra Velimir Bavrka

15 Pro 2015

BožićHvaljen Isus i Marija! Braćo i sestre! Što je za tebe Božić, ali doista? Znate ona izvorna i najupornija napast koja stalno prati čovjeka s obećanjem da će biti bog, ali samo ako ostavi Boga, sve više i više poprima u suvremenim ideologijama i praksama moderne oblike i čini mi se da nikada kao dosada nije toliko zaprijetila da će uništiti čovjeka i sve ono što je Bog ugradio u njega.

19 Ruj 2015

Ukus postojanjaMnogo je vrata, ali samo su jedna kućna. Puno je putova da se izgubimo, ali samo je jedan koji nas vodi cilju. Tisuće su stabala, ali samo jedno daje plod života. Isus je vrata ulaska u Kraljevstvo Božje. On je put koji vodi životu. On je dobar plod dobroga stabla. U svojem životu susreli smo i susret ćemo lažne proroke.

18 Lip 2015

Bog, vrijednost jedinaHIM! Braćo i sestre! Izvorna i najupornija napast koja stalno prati čovjeka s obećanjem da će biti bog, ali samo ako ostavi Boga, sve više i više poprima u suvremenim ideologijama i praksama moderne oblike i čini mi se da nikada kao dosada nije toliko zaprijetila da će uništiti čovjeka i sve ono što je Bog ugradio u njega.

Nova civilizacijaDanas se u ovome globalnom svijetu polako stvara jedan novi čovjek i jedna nova civilizacija. A da bi se to stvorilo mora se ukinutu židovsko-kršćansko shvaćanje čovjeka i njegove spolnosti. Na tome rade kojekakve međunarodne organizacije koje podupiru i obilno financiraju Ujedinjeni narodi, Europska unija i njihovi moćni lobiji. Oni traže da se ta njihova nova shvaćanja čovjeka i njegove spolnosti moraju uključiti u zakonodavstvo svih nacionalnih država. To njihovo novo shvaćanje čovjeka i njegove spolnosti može se ukratko sagledati u sljedećim stajalištima:

10 Ožu 2015

Isus i tiIsus na Lukinu evanđelju (11,47-54) opominje ondašnje učitelje vjere i morala: „Jao vama. Uzeli ste ključ znanja ulaska u Božje kraljevstvo: sami ne ulazite, a sprječavate one koji žele ući.“

Biblija     Bosna Srebrena     Franjevačka teologija     Novicijat Bosne Srebrene     Vrhbosanska nadbiskupija     Bitno

Kontakt

Vrhbosanska nadbiskupija
Rkt. župni ured "Sv. Josip"
76296 Gornja Dubica
Bosna i Hercegovina

tel/fax: +38731/765-117
e-mail: zupagornjadubica@gmail.com 

 

Primajte obavijesti

Upišite e-mail kako biste primali zadnje vijesti objavljenje na ovoj stranici.