21 Svi 2016
 1-051

 Prva sveta Pričest 08.05.2016

 

Klikom na sliku možete pogledati

cijelu fotogaleriju                                                        

Prva sveta Pričest 2016.

Hvaljen Isus i Marija! Blistavost današnjeg dana, 8. svibnja, obasjana mladim Suncem s visina, ozarila je naše duše gledajući naše prvopričesnike. Kršćanska zajednica okupljena, pod plaštem naše nebeske Majke i našega zaštitnika sv. Josipa, slavljem sakramenta svete Ispovijedi i slavljem sakramenta Euharistije, prve svete Pričesti, blagoslovljena je Milosrđem Gospodina našega Isusa Krista kojemu, sa svetim Tomom kličemo: GOSPODIN MOJ I BOG MOJ! Iskrenost malih duša i neiskvarenost dječjeg osmjeha širilo je u našoj crkvi, blagoslov Božji po prvi put blagujući Presveto Tijelo Kristovo. 6 prvopričesnika.  Čista srca stupili su danas pred oltar koji je spomen samog Krista. Osluškujući svetost Božjeg hrama u kojem smo se okupili svjedočili smo Božanskom milosrđu. U naša srca se ulijeva neprimjetno, a danas smo posebno osjetili radost svjedočenja: BITI KRISTOV PO NJEGOVU NEIZMJERNOM MILOSRĐU. Odricanja i truda bilo je sa svih strana, od samih prvopričesnika do njihovih vjeroučitelja, i roditelja. Stoga ovaj dan nam je svima sretan i čestit, ponos i duhovna okrepa za daljnji hod sa uskrslim Isusom.

Svečanost današnjeg dana slavljem svete mise potvrdilo je mnoštvo vjernika, roditelja, prijatelja i rodbine naših prvopričesnika. Svetu misu predvodio ja fra Blažen Lipovac, župni vikar. Veselje je pjesmom popratio župni dječji zbor uz svoga voditelja fra Velimira Bavrku, župnika. Gitare su svirale Magdalena Andrijanić i Valentina Zečević. Sveta Mala Terezija sjećajući se svoje Prve svete pričesti zapisala je u svojoj knjizi Povijest jedne duše: O kako je bio sladak prvi poljubac koji je Isus dao mojoj duši…bio je to poljubac ljubavi, ja sam se osjećala ljubljenom i ponavljala sam: Ljubim te, Isuse i tebi se darujem zauvijek. Sjećajući se i mi dana svoje Prve svete pričesti i živeći sakrament svete Euharistije uskliknimo Isusu: Ljubim te, Isuse i tebi se darujem zauvijek. Mir vama!

 

Biblija     Bosna Srebrena     Franjevačka teologija     Novicijat Bosne Srebrene     Vrhbosanska nadbiskupija     Bitno

Kontakt

Vrhbosanska nadbiskupija
Rkt. župni ured "Sv. Josip"
76296 Gornja Dubica
Bosna i Hercegovina

tel/fax: +38731/765-117
e-mail: zupagornjadubica@gmail.com 

 

Primajte obavijesti

Upišite e-mail kako biste primali zadnje vijesti objavljenje na ovoj stranici.